Chemical Engineering and Processing - Process Intensification

New publication in Chemical Engineering and Processing - Process Intensification from Bettina Scharzec, David Merschhoff, Julian Henrichs, Emiel J. Kappert, Mirko Skiborowski on "Evaluation of membrane-assisted hybrid processes for the separation of a tetrahydrofuran-methanol-water mixture" via this link and freely until September, 04 via this link.

Chemical Engineering and Processing - Process Intensification

New publication in Chemical Engineering and Processing - Process Intensification from Francesca Meyer, Jens Johannsen, Andreas Liese, Georg Fieg, Paul Bubenheim, Thomas Waluga on "Evaluation of process integration for the intensification of a biotechnological process" via this link and freely until August, 19 via this link.

Green Chemistry Letters and Reviews

New publication in Green Chemistry Letters and Reviews from Jens Johannsen, Gayoung Baek, Georg Fieg and Thomas Waluga on "An innovative approach for fatty acid reduction to fatty aldehydes" via this link

Promotionsprüfung Jens Johannsen

Die Mitarbeiter des Instituts für Systemverfahrenstechnik gratulieren Dr.Ing. Jens Johannsen zur bestandenen Promotionsprüfung

Chemical Engineering Science

New publication in Chemical Engineering Science from Prof. Skiborowskis former group at TU Dortmund on "Model-based evaluation of a membrane-assisted hybrid extraction-distillation process for energy and cost-efficient purification of diluted aqueous streams". Available via this link

New publication in Separation and Purification Technology

New publication in Separation and Purification Technology from Prof. Skiborowskis former group at TU Dortmund on "Fundamental insights into the rejection behavior of polyimide-based OSN membranes". Available for download freely until April 13, 2021 via this link

New publication in Computers & Chemical Engineering

New publication in Computers & Chemical Engineering from Kai Fabian Kruber on "Advanced hybrid optimization methods for the design of complex separation processes". Available for download freely until April 09, 2021 via this link"

New publication in Chemical Engineering Science

"New publication in Chemical Engineering Science from Prof. Skiborowskis former group at TU Dortmund on the application of anisotropic foam packings in rotating packed beds. Available for download freely until 21st January 2021 via this link"

SICK Wissenschaftspreis

Das Institut gratuliert Frau Dr.-Ing. Andrea Goos zur Verleihung des SICK Wissenschaftspreises

Lehre im WS 2020/21

Aufgrund der Umstellung der Lehrveranstaltungsverwaltungssoftware der TUHH scheint es gegenwärtig ein paar Probleme zu geben, so dass nicht alle Veranstaltungen unseren Instituts gefunden werden. Jedoch finden alle Lehrveranstaltungen des Instituts dieses Semester statt!

Eine Übersicht finden Sie hier.

Bitte beachten Sie die Ankündigungen in StudIP zu den jeweiligen Auftaktveranstaltungen. Sofern Sie die Anmeldefrist verpassen, melden Sie sich bitte per E-Mail psi(at)tuhh.de, so dass wir Sie nachträglich der Gruppe hinzufügen.

Wir freuen uns auf Ihr Teilnahme!

Promotionsprüfung Holger Meyer

Die Mitarbeiter des Instituts für Systemverfahrenstechnik gratulieren Dr.Ing. Holger Meyer zur bestandenen Promotionsprüfung